Juryrapport Sardes-Leespluim november 2019

De Sardes-Leespluim van de maand november 2019 gaat naar het boek…

 

Er zit een dinosaurus op de 13de verdieping

 

Wij zijn gewaarschuwd: er zit een dinosaurus op de 13de verdieping. We zien ook al zijn silhouet voor de ramen van het grote hotel op de omslag. Meneer Snurkmans, die na een concert moe en slaperig arriveert bij het hotel, weet nog van niks. Hij krijgt van de portier een kamer op de eerste verdieping, trekt zijn pyjama aan, doet het licht uit en… hoort een piepend geluid. Het is de muis die volgens de portier een zware dag achter de rug heeft.
 
Meneer Snurkmans wil zijn kamer niet delen en vertrekt naar de tweede verdieping. En ja hoor, daar ligt het varken te slapen dat alle dekens naar zich toe trekt. En zo vertrekt meneer Snurkmans alweer naar de volgende verdieping. Maar wacht eens, was de naam van het hotel niet ‘Deelmeer’?

Op alle verdiepingen wacht meneer Snurkmans een kamer die hij moet delen met zeedieren, hamsters, giraffen, spinnen, bijen. Totdat hij op de 13de verdieping een gigantisch bed aantreft. En er is geen beest te bekennen. Meneer Snurkmans valt eindelijk in slaap. Het grappige is dat de dinosaurus nu minder blij is, en vertrekt naar de receptie om daar wat ongemakkelijk op twee stoelen de nacht door te brengen.
 
Deze onverwachte en verrassende ontknoping van dit hilarische verhaal werkt goed op de lachspieren, zeker van de kleuters. De grote illustraties die over de hele pagina lopen laten al dat gedeelde dierenongemak goed tot zijn recht komen en bieden veel kijkplezier. Geen heftige thema’s maar gewoon een vrolijk en humoristisch verhaal dat zeker bruikbaar is om met een grote groep te bekijken. En wat is er, naast de dieren, veel te zien in het stijlvolle art deco hotel.
 

Download een pdf van het juryrapport.
Download de activiteiten bij het boek.

 

Boekgegeven

Er zit een Dinosaurus op de 13de verdieping
Auteur: Wade Bradford
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN 9789059569706
€14,99
Vanaf 4 jaar

 

Overzicht winnaars 2019

Overzicht winnaars 2018

Terug naar homepage Sardes-Leespluim