Juryrapport Sardes-Leespluim augustus 2018

De Sardes-Leespluim van de maand augustus 2018 gaat naar het boek…

 

Haren vol banaan

 

Kijk je wel eens in je onderbroek om te controleren of je linker- en rechterbil er nog wel in zitten? Roept je moeder wel eens ‘Kind, wat knap dat je in je bed hebt geplast’? Weet je ook niet altijd wat je met een volle snotsneus moet doen en smeer je het maar in de gordijnen?

De vieze en stoute liedjes van Erik van Os zijn inderdaad lekker vies - alleen al die haren vol banaan, Gatsie! - en stout. Ze staan ook vol handige tips: neem een haai als huisdier en ga alleen op woensdag naar school. En uiteraard ontbreekt ook de nodige poep en pies niet. De toon is duidelijk, vrolijk en ondeugend.

De illustraties van Noëlle Smit sluiten daar mooi bij aan. Ze zijn zo mogelijk nog ondeugender en vrolijker. Vieze kindjes die de boel overhoop halen, op tafels klimmen, boos kijken, in hondenpoep peuren. Hoewel elke tekening een eigen invalshoek heeft, zorgen terugkerende kleuren, huisdieren, paardenstaartjes en appelwangen voor samenhang en een vrolijke sfeer.

De liedjes en versjes uit deze bundel zijn te horen op de bijgesloten cd. Leuk, die afwisseling van gezongen en gesproken teksten. Een aanwinst voor de kinderopvang, klas en buitenschoolse opvang, maar ook voor de huiskamer en de achterbank van de auto! Van een van de liedjes is de muzieknotatie opgenomen.  

Activiteiten bij het boek.

 

Boekgegevens

Haren vol banaan
Auteur: Erik van Os
Illustrator: Noëlle Smit
Uitgever: Rubinstein
€16,99 (bij het boek zit een CD waarop de liedjes te beluisteren zijn)
ISBN NR 9789047625216
Vanaf 3 jaar

Bestel dit boek

 

Overzicht winnaars 2018

Terug naar homepage Sardes-Leespluim