Professionalisering

De wet IKK en GOAB-maatregelen schrijven verschillende scholingen voor aan kinderopvangorganisaties. Professionalisering gaat echter verder dan alleen trainingen volgen. De vraag is: hoe zorg je voor duurzame professionalisering die bijdraagt aan kwaliteitsverbetering? Sardes heeft veel ervaring met professionalisering in de kinderopvang o.a. door de ontwikkeling van de TINK-training, onze opleiding tot babyspecialist en Vversterk. We beschikken over een sterk netwerk van top-trainers. We ondersteunen kinderopvangbestuurders bij het ontwikkelen van strategisch beleid, hebben ervaring met het versterken van de lerende organisatiecultuur en we begeleiden verandertrajecten.

 

kwaliteit kinderopvang

 

Een greep uit onze recente projecten rondom professionalisering:

  • In Lelystad verzorgden we trainingen Samen Doordenken aan pm’ers en coaches, waarin ze leerden om kinderen aan het denken te zetten met uitdagende open vragen.
  • Voor coaches en pm’ers in de gemeente Haarlem ontwikkelden we een praktische handleiding met wetenschappelijke inzichten en denk- en doeopdrachten op de belangrijkste vve-thema’s.
  • We ontwikkelden een praktijkinstrument, waarmee kinderopvangorganisaties de kwaliteit van hun kinderopvang als lerende organisatie overzichtelijk in kaart kunnen brengen.

 

Lerende Kinderopvangorganisatie: een praktijkinstrument

In 2020 introduceerden wij een uniek praktijkinstrument waarmee kinderopvangorganisaties de kwaliteit van hun kinderopvang als lerende organisatie overzichtelijk in kaart brengen. Zodat zij deze gericht kunnen verbeteren én de ontwikkeling van de kinderen optimaal kunnen stimuleren. Lees meer over het praktijkinstrument.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat we met onze integrale aanpak voor uw kwaliteit kunnen betekenen, neem dan contact op met Heleen Versteegen.