Kind & Media

Kinderen groeien op in een wereld vol media. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Mediaopvoeding wordt dus steeds belangrijker: het legt de basis voor mediawijsheid. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen! Sardes werkt vanuit het motto: via mediaopvoeding mediawijs!

Wat is jouw rol als professional daarbij? Op deze pagina vind je informatie, kennis en inspiratie voor het bewust gebruik van media voor kinderen.

 

Onze diensten

Onze producten en diensten zijn vooral gericht op ouders en professionals die werken met jonge kinderen. Zij spelen een cruciale rol in mediaopvoeding. Samen met verschillende partners inspireren we de kinderopvang en de onderbouw van het basisonderwijs om meer aandacht te besteden aan mediaopvoeding. Dit doen we door inspiratiebijeenkomsten, workshops en trainingen waarin we laten zien hoe je media op een bewuste en activerende manier kunt inzetten om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren. Dit vormt de basis voor een doorgaande lijn van mediaopvoeding naar mediawijsheid die in het basis- en voortgezet onderwijs moet worden voortgezet.