[VOL] Webinar Educatieve Kwaliteit: nieuwe impulsen voor leren & ontwikkelen in de kinderopvang

03 juni 2021

UPDATE: de aanmeldingen voor dit webinar zijn gesloten.

De kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang is overwegend goed. De vergelijking met de ons omringende landen doorstaan wij glansrijk, zo blijkt uit de metingen van de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK). Maar verdere versterking van de educatieve functie is mogelijk en wenselijk met het oog op het bieden van gelijke kansen en optimale kindontwikkeling. De educatieve kwaliteit van kinderopvang is nauw verbonden met de mogelijkheden voor pedagogisch medewerkers om te groeien in hun vak. Hoe kunnen we daaraan werken? Wat is er nodig om onze pedagogisch medewerkers stevig toe te rusten voor hun educatieve rol?

Op donderdag 3 juni van 15.00 – 16.30 uur kun je deelnemen aan een webinar voor leidinggevenden en beleidsmedewerkers / coaches in de kinderopvang.

Meld je meteen aan voor de gratis webinar


Het programma

TIjdens het webinar nemen we je mee langs deze drie sessies, die elk een half uur duren.

1. Een leven lang leren & ontwikkelen (Jennifer Lohman, Sardes)

Jennifer licht de uitgangspunten toe van een leven lang leren en ontwikkelen in de kinderopvang. Wat komt daar bij kijken? Welke belemmeringen zijn er, welke kansen? Wat kun je als organisatie doen om pedagogisch medewerkers interessante loopbanen te bieden en persoonlijke ontwikkeling en groei te faciliteren? Wat mag je van pedagogisch medewerkers zelf verwachten? We gaan met elkaar in gesprek over hoe pedagogisch medewerkers lang fit en vaardig kunnen blijven, zodat ze de kinderen optimaal kunnen begeleiden in hun ontwikkeling.

2. Versterken van de educatieve kwaliteit (IJsbrand Jepma, Sardes)

IJsbrand geeft een sneak preview van zijn nieuwe boek: Impact (willen) hebben op de totale ontwikkeling van kinderen. Een actieboek voor de pedagogisch beleidsmedewerkers / coaches in de kinderopvang die werk willen maken van de educatieve kwaliteit van de kinderopvang. Benieuwd naar waar de formule EK = EM(D,A,C,I) voor staat? Altijd al willen weten hoe je de combinatie van onderzoek, ontwerp en coaching kunt toepassen voor het verhogen van de educatieve waarde van de kinderopvang? Dit is je kans. 

3. De lerende kinderopvangorganisatie (Carla Bienemann, ZAAK!)

Carla neemt je mee in het gedachtengoed van de lerende organisatie. In een lerende organisatie doorlopen we een continu proces waarbij we onszelf steeds weer vragen stellen over wat we willen dat de kinderen bereiken. Reflectie en lerend vermogen zijn de kernwoorden. Een échte lerende organisatie ademt dit proces. Het zit in alle lagen van de organisatie en in het DNA van de mensen. Het is hét fundament is voor kwaliteitsvolle kinderopvang. Een solide basis voor de ontwikkeling van alle kinderen, waarin ook de educatieve functie tot volle wasdom komt. 


Geef je snel op:

Er is plek voor maximaal 40 deelnemers. Deelname is gratis. Vol is vol! 

Meld je hier aan voor de gratis webinar

 

Meer weten?