Drs Heleen Versteegen

Heleen Versteegen
Drs Heleen Versteegen
Directeur
h.versteegen@sardes.nl

Voorstellen

Ik ben Heleen Versteegen, pedagoog bij adviesbureau Sardes. Ik help leidsters, leerkrachten en directies die het gevoel hebben zich teveel te laten afleiden door de hectiek van de dag. Ik doe ze vaardigheden en nieuwe invalshoeken aan de hand zodat ze hun praktijk – en daarmee de kinderen voor wie ze werken – op een hoger plan kunnen trekken. Dit zorgt ervoor dat ze zich verbinden aan hun focus en met nieuwe, gerichte energie aan de slag gaan. Ze werken vanuit actuele inzichten over de ontwikkeling van kinderen en ervaren meer werkplezier en verbondenheid in het team. Ze halen alles uit de kinderen wat erin zit.

“Het begint bij de liefde voor het kind. Kinderen spelen, leren en maken pret. Zo is het leven bedoeld. Zie ze uitbundig, lachend, onderzoekend, soms aarzelend en steeds weer spelend. Uitproberen, omvallen en weer opnieuw proberen. Vanuit verwondering en nieuwsgierigheid ontdekken ze steeds weer iets nieuws. Kinderen leren van zichzelf, van elkaar en van jou. Want jij kijkt naar de kinderen en ziet wat ze nodig hebben. Je haalt alles uit de kinderen wat erin zit.”

 

Resultaten

• Een goed afgestemde aanpak passend bij jouw praktijk
• Meer werkplezier omdat je weer weet wat je te doen staat
• Gesterkt in eigen vertrouwen in eigen kunnen
• Een helder beleidsplan gebaseerd op een doordachte visie
• Een optimistische kijk op problematische situaties

 

Ervaring en opleiding

Heleen Versteegen studeerde pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode van 1992-2000 heeft zij gewerkt in de praktijk en de ondersteuning van kinderopvang en opvoedingsondersteuning: als leidinggevende in de kinderopvang, medewerker pedagogische preventie bij een jeugdinstelling in Noord-Holland, als manager opvoedsteunpunt bij een welzijnsstichting in Amsterdam, en bij het NIZW (thans NJi) als projectmedewerker kinderopvang en opvoedingsondersteuning. Sinds juli 2000 werkt Heleen bij Sardes.

Erkende kwaliteit bij Sardes