Drs Puk Witte

Puk Witte
Drs Puk Witte
Adviseur
p.witte@sardes.nl

Mensen, organiseren en veranderen; dat zijn de zaken waar ik verstand van heb en graag aan werk. Het onderwijs, de kinderopvang, het bestuurlijk proces: het is allemaal mensenwerk. Dat maakt het werk mooi, maar maakt het soms ook ontzettend lastig. Ik ben ervan overtuigd dat kind-, medewerkers- en organisatie- en bestuurdersbelang hand in hand kunnen en moeten gaan en zie het als mijn uitdaging om bij beleidsvormings- en verandertrajecten iedereen te doordringen van het gedeelde belang en vervolgens samen te zoeken naar gewenste en haalbare acties, die het beoogde resultaat hebben. Mijn focus ligt daarbij vaak op het boven water krijgen van wat er onder de oppervlakte gebeurt; alleen als daar zaken in beweging komen, kun je werken aan oplossingen die blijvend resultaat opleveren. Ik kijk het liefst naar wat er goed gaat, om van daaruit te bouwen.

De wereld verandert en dat heeft invloed op de kinderopvang en het onderwijs. Krimp, migratie, technologie, veranderende wet- en regelgeving; als organisatie moet je je ertoe verhouden. Sardes deelt haar inzichten uit de wetenschap en data-analyses met organisaties, onder andere om als uitgangspunt voor strategisch beleid te gebruiken. Zo combineren we ‘hard’ en ‘zacht’, met als resultaat een strategie gebaseerd op feiten, gedragen door alle betrokkenen en ten dienste van de ontwikkeling van het kind.

 

Resultaten

  • Een heldere focus of strategie
  • Inzicht in wat er ‘echt’ speelt
  • Een goed begeleid (veranderings-)proces
  • Bevlogen medewerkers in een sprankelende organisatie

 

Ervaring en opleiding

Puk Witte is sinds 2017 adviseur bij Sardes. Thema’s waar ze zich onder andere mee bezighoudt zijn strategische advisering aan besturen, strategisch personeelsbeleid en de ontwikkeling van kindcentra.

Puk studeerde psychologie aan de Universiteit Maastricht en studeerde af bij het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum van de Open Universiteit in Heerlen (nu het Welten Instituut). Haar studie onderbrak ze een jaar voor een trainee-ship aan het Institute for Knowledge and Agent Technology van de Universiteit Maastricht. Daarna heeft ze in het bedrijfsleven gewerkt en ervaring opgedaan over de volle breedte van Personeel & Organisatie (o.a. strategisch HRM, arbeidsomstandighedenbeleid, kwaliteitsmanagement en medezeggenschap). Bij o.a. de NCOI, Tias en het SIOO heeft ze verder verdiept in diverse bedrijfskundige thema’s (o.a.organisatie- en veranderkunde).

Erkende kwaliteit bij Sardes