MEM Hermann van Holt

Herman van Holt
MEM Hermann van Holt
Coördinator Innovatie & Ontwikkeling
h.van.holt@sardes.nl

“De wereld waarin we vandaag de dag werken en leven vraagt dat individuen en organisaties permanent in ontwikkeling zijn. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Al op jonge leeftijd kunnen die betrokken worden bij thema’s als duurzaamheid, multiculturaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik wil graag mijn kennis en netwerken uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven inzetten voor de professionalisering van docenten, pedagogisch medewerkers, schoolleiders en bestuurders en daarmee ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ ondersteunen”.

Hermann van Holt is sinds 1 juli 2013 directeur van Sardes. Daarvoor was hij jarenlang actief in de driehoek overheid, onderwijs en bedrijfsleven, onder andere als directeur van CINOP, directeur van verschillende kenniscentra voor het beroepsonderwijs en senior adviseur in diverse grote (internationale) projecten. Hij is als onafhankelijk voorzitter verbonden aan drie paritaire commissies en lid van de Commissie Onderwijs van UNESCO.

Na de lerarenopleiding (1980) voltooide Hermann in 1991 de Masteropleiding Onderwijsmanagement (Master of Educational Management) aan de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement (NSO). Daarna heeft hij de Cominius leergang en de leergang Bestuurlijk Leiderschap bij de AOG School of Management (Rijksuniversiteit Groningen) gevolgd.

Erkende kwaliteit bij Sardes