‘Door met ons samen te werken creëert u een krachtige kinderopvangorganisatie met liefdevolle en vakkundige professionals die ervoor zorgen dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.’

 

Hoe zorgt uw opvangorganisatie ervoor dat baby's de beste opvang krijgen?

Het volgen van een babyopleiding is een verplichting van IKK. Ons advies? Kies een training die aansluit bij jouw wensen! Baby in de kinderopvang biedt naast de basis de mogelijkheid om je te verdiepen in eigen thema’s die spelen op jouw groep en passen bij de leervragen die jij hebt. Zo groeit iedereen, beginner of ervaren kracht op de babygroep, naar een hoger niveau. Wij bieden je nieuwe inzichten uit onderzoek, leuke speelse spelideeën en praktische tips om nog betere babyopvang te bieden. Het resultaat? Jezelf neer kunnen zetten als baby-professional en een opvang voor baby’s waarin rust en uitdaging in balans zijn. Lees meer over onze babytraining (FCB-erkend).

 

Taaleis 3F: stress of inspiratie?

Voor organisaties en medewerkers is de wettelijke taaleis 3F soms een bron van stress. Door de taaleis op te nemen in een bredere visie op de ontwikkeling van de organisatie, wordt het werken aan taal een onderdeel van een inspirerend traject waarin medewerkers worden uitgedaagd om het beste van zichzelf te geven, voor hun eigen professionele ontwikkeling, voor de kwaliteit van de organisatie en voor de ontwikkeling van de kinderen. Sardes biedt een compleet pakket om ‘taal’ in de kinderopvang op een goed niveau te krijgen. Lees meer hierover op taalindekinderopvang.nl

 

Met een taalcoach investeert u in een taalrijke kinderopvang

Investeren in een taalcoach loont omdat: medewerkers zich bewust zijn van hun taalgebruik en kinderen een passend en rijk aanbod bieden, medewerkers kansen grijpen om taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en medewerkers niet alleen 3F taalniveau kunnen aantonen, maar ook kunnen toepassen op de werkvloer. De ontwikkelingskansen van kinderen en de kwaliteit van de kinderopvang staan centraal in de Sardes-opleiding Taalcoach in de kinderopvang. Wij leiden kinderopvangprofessionals en pedagogisch beleidsmedewerkers op tot interne Taalcoaches die een taalrijke kinderopvang kunnen realiseren. Ook voor de wet IKK is het handig om intern taalspecialisten in huis te hebben, bijvoorbeeld om zelf aan de taaleis 3F te kunnen werken. Lees meer hierover op taalindekinderopvang.nl.

 

Pedagogisch coach in de kinderopvang

Alle pedagogisch medewerkers hebben het recht op een hbo-geschoolde pedagogosch coach. Dit betekent een mooie kans voor de ondernemende kinderopvangbranche om verder te investeren in kwaliteit. Hoe gaat u de pedagogisch coaches inzetten op een manier die tot kwaliteitsverbetering leidt? Download hier de folder.

  

Executieve functies voorspellers van schoolsucces?

Executieve functies en zelfsturing, zoals geconcentreerd werken, uitstellen van behoefte, ontwikkelen van werkgeheugen, zijn naast de beheersing van taal en rekenen belangrijke voorspellers van schoolsucces. De hersenen van jonge kinderen zijn extra gevoelig voor het ontwikkelen hiervan. Met een goede zelfsturing  kunnen kinderen beter spelen en werken, hun werk beter plannen, en laten ze zich minder afleiden door allerlei prikkels. Dat levert meer effectieve speelleertijd op. De Kleine Kapitein is een training (met coachingstraject) die leidsters en leerkrachten leert de ontwikkeling van zelfsturing bij jonge kinderen te stimuleren.

 

 

 

Meer lezen?

Artikel in de KIDDO - Acht tips voor betere babyopvang
Kinderopvangorganisaties die opvallend goede opvang voor baby's aanbieden hebben een aantal elementen met elkaar gemeen. Weten welke dat zijn? Lees dan hierons artikel uit de KIDDO.

Handreiking 'De baby in de opvang'
In de handreiking staan kinderopvangorganisaties centraal die bijvoorbeeld uitblinken in wennen, stimuleren van de motorische ontwikkeling, slapen of hechting van baby’s. U vindt er voorbeelden en antwoorden op alledaagse dilemma's van werken met baby's. De handreiking is onder meer gebaseerd op inzichten uit de literatuur en ideeën van experts, zoals Elly Singer, Anke van Keulen, Hanneke Poot-van der Windt, Sylvia Nossent, Kees Broekhof en Djoeke van Rossum. De handreiking 'De baby in de opvang' is in te zien via deze link.
Wilt u liever een gedrukte versie van de handreiking aanschaffen? Klik dan hier.

Handreiking Hbo’ers in de VVE – eind 2015 in zicht 

Brochure Hbo’ers in de VVE – leerpunten uit de praktijk 

 

Handreiking Hbo’ers in de voorschoolse sector