TINK 2.0 voor interne trainers

TINK 2.0 voor interne trainers

De interne TINK 2.0 trainersopleiding is bedoeld voor managers, coaches of pedagogisch specialisten in de kinderopvang die als TINK trainer hun eigen collega’s willen trainen. Deelnemers doorlopen delen van de TINK 2.0 training: de inhoudelijke onderdelen, de werkvormen en het werken met verschillende instrumenten zoals de Kijkwijzers. Deelnemers leren via modeling, reflectie en oefening hoe zij de TINK 2.0 training uitvoeren, hoe zij kunnen coachen op interactievaardigheden en hoe zij (samen met de pedagogisch medewerkers) videobeelden kunnen analyseren. 

Interne TINK 2.0 trainers beschikken over trainingsvaardigheden, kennen de praktijk van de kinderopvang goed en hebben minimaal een hbo- werk en denkniveau. De interne TINK 2.0 trainersopleiding is dus vooral geschikt voor pedagogisch coaches, VVE coaches en managers. Een interne TINK 2.0 trainer traint en coacht collega’s bij het verbeteren van hun taalvaardigheden richting 3F (referentiekader Meijerink). Met TINK 2.0 behalen pedagogisch medewerkers géén certificaat 3F, maar zij leren wel hoe zij hun taal correct en rijk kunnen inzetten tijdens het contact met de kinderen. Om dit proces goed te kunnen begeleiden is het vanzelfsprekend noodzakelijk dat de trainer zelf taalniveau 3F beheerst om te kunnen herkennen wat leerpunten zijn op taalgebied om daar vervolgens op te kunnen begeleiden. 

 

Hoe ziet de interne TINK 2.0 opleiding voor interne trainers eruit?

De opleiding bestaat uit drie dagen (zes dagdelen) op locatie (in overleg).

  • Iedere opleidingsdag bestaat uit twee dagdelen (3 uur per dagdeel).
  • Tussentijds gaan deelnemers aan de slag met opdrachten (bestaande uit lees-, kijk- en doe opdrachten).
  • Deelnemers rapporteren over hun ervaringen in de praktijk en worden geacht met elkaar te sparren over de inhoud van de bijeenkomsten.
  • Deelnemers leren en oefenen met coachingsvaardigheden (altijd met een directe link naar de interactievaardigheden en het TINK materiaal).
  • De trainer voorziet tussentijdse opdrachten en de eindopdracht van feedback en feed-forward. 
  • Terugkombijeenkomst na een jaar.

 

Voor wie?

De interne TINK 2.0 trainersopleiding is bedoeld voor managers, coaches of pedagogisch specialisten in de kinderopvang die als TINK trainer hun eigen collega’s willen trainen. 

 

Groepssamenstelling

In iedere groep is ruimte voor maximaal 8 deelnemers.

 

Investering

De interne TINK 2.0 trainersopleiding wordt in-company gegeven en bestaat uit 6 dagdelen. De investering voor dit traject bedraagt 3900,- (max. 8 deelnemers).

 

Coronamaatregelen

Bij de uitvoering van de training houden wij uiteraard rekening met de dan geldende corona maatregelen. Wij nemen in alle gevallen de vereiste 1,5 meter afstand in acht. Daarnaast kunnen wij een deel van de training vervangen in een digitale equivalent. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Naast de opleiding voor interne medewerkers bieden wij ook:

 

Contact

 Wilt u van dit inspirerende trainingsaanbod gebruik maken, neem dan contact op met secretariaat@sardes.nl

Meer weten?