10-14 onderwijs

Het aantal 10-14 scholen groeit. Binnen de pilot van OCW, maar ook daarbuiten. Op tal van plaatsen in het land zijn schoolbesturen bovendien actief aan het onderzoeken óf er behoefte is aan 10-14 onderwijs in hun omgeving en zo ja: in welke vorm. U onderzoekt dit wellicht ook?!

 

10-14 onderwijs: iets voor u?

Als u besluit te starten met 10-14 onderwijs is dat het begin van een ontwikkeltraject van en met meerdere partijen. De beslissing om - al dan niet - te beginnen met dit onderwijs moet daarom niet lichtzinnig genomen worden. Er zijn verschillende vraagstukken waar u een antwoord op moet hebben om een goede afweging te maken. Door een gedegen afweging, is er bij een positieve uitkomst al een goede basis gelegd voor het ontwikkeltraject. Op basis van de antwoorden op de oriënterende vragen kunnen de betrokken scholen aan de slag met de ontwikkeling.

 

8 vragen 10-14 onderwijs 

 

Een goed begin is het halve werk

Door een gedegen afweging, is er bij een positieve uitkomst al een goede basis gelegd voor het ontwikkeltraject. Op basis van de antwoorden op de oriënterende vragen kunnen de betrokken scholen aan de slag met de ontwikkeling. Verschillende pioniers in het land hebben ervaring opgedaan, daar kunt u van profiteren. Maar u zult gedeeltelijk ook uw eigen wiel moeten uitvinden. Sardes helpt u ook daarin op maat.

 

Advies op maat

Sardes ondersteunt u graag bij uw keuze om te starten met 10-14-onderwijs. Een goede interne en externe analyse en een afweging van alle relevante aspecten, vormen hiervoor de basis. Vervolgens kunnen we het vormingsproces begeleiden en als adviseur en procesbegeleider onze kennis en ervaring inzetten. Omdat geen enkel 10-14 initiatief hetzelfde is, gaan we graag met u in gesprek over uw situatie. Meer weten? Neem contact op met Puk Witte

 

Meer lezen

Over onze strategische dienstverlening voor bestuurder in het onderwijs en opvang? Klik hier.

De website van de kwartiermakers: www.1014onderwijs.nl

SLO ontwikkelt leerlijnen voor het 10-14 onderwijs: www.slo.nl/thema/meer/10-14-onderwijs/

Voorbeelden: